Oferă-i copilului tău

o bună educație.

Află cum

Graficele de crestere a copiilor cu sindrom Down

Aceste masuratori vor deveni un bun indicator despre starea generala de sanatate a copilului, in special in primii 3 ani.gc

Graficele de crestere sunt o unealta importanta de monitorizarea a dezvolatarii copiilor cu sindrom Down, dar sunt doar una din multele metode folosite pentru a ne asigura ca un copil creste si se dezvolta normal. Puteti salva graficele oferite de noi pentru a mari si nota masuratorile facute la vizitele de rutina de la medic si orice nelamurire ati avea, discutati cu medical pediatru.

Curbele ce urmaresc procentajele, reprezinta procentul din copiii cu sindrom Down ce au aceeasi inaltime sau greutate. Procentul de 50% este inaltimea sau greutatea medie pentru fiecare grup de varsta, astfel incat 50% din copii vor fi peste acest punct si 50% sub aceasta valoare. Daca o fetita cu sindrom Down de 3 ani are 11kg atunci ea se incadreaza in procentajul de 25% pentru aceasta varsta. Asta inseamna ca 75% din fetitele cu sindrom Down de 3 ani cantaresc mai mult decat ea dar si ca ea cantareste mai mult decat 25% din fetitele de aceeasi varsta.

Felul in care copilul Dvs. creste poate fi mai important decat procentajul in care se incadreaza. Copiii care se incadreaza in grupul de 5% pentru greutate pot avea o dezvoltare normala daca viteza de crestere sau rata de crestere este normala. Este important sa urmariti o cifra cu diferite valori de inaltime si greutate in timp pentru a va da seama de rata de crestere a copilului.

Nu uitati! Multi factori influenteaza felul in care copiii cresc, inclusiv potentialul genetic (inaltimea parintilor si a altor membri ai familiei), problemele medicale si starea generala de nutritie.

Circumferinta capului baieti SD 0-3ani

Circumferinta capului fete SD 0-3ani

Greutate baieti SD 0-3ani

Greutate fete SD 0-3ani

Lungime baieti SD 0-3ani

Lungime fete SD 0-3ani

Greutate baieti SD 2-18ani

Greutate fete SD 2-18ani

Inaltime baieti SD 2-18ani

Inaltime fetite SD 2-18ani